Veel gestelde vragen

Een deel van het avontuur is je volledig overleveren aan het onbekende. Maar ook wij snappen dat naast de belofte om goed voor jullie te zorgen, wat extra zekerheid gewenst kan zijn. Hiervoor kun je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen, maar kijk eerst even bij de vragen hieronder. Misschien dat iemand anders dezelfde vraag heeft gehad. De algemene voorwaarden zijn ook een bron van nuttige informatie, de link daar naartoe kun je vinden onderaan deze pagina.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een tandem fietstocht bij SPAAK Rotterdam?

Wij proberen alles zo goed mogelijk voor jullie te regelen, zodat jullie blind in het avontuur kunnen stappen. Het enige wat jullie hoeven te doen, is op de afgesproken tijd op de juiste plek staan, meenemen wat er op de paklijst staat en je naar het weer kleden. Eventuele andere benodigdheden voor het avontuur zullen voor jullie worden geregeld.

Voor hoeveel personen kan ik een SPAAK-avontuur boeken? Hoeveel tandems kan ik huren?

Spaak heeft een hele rits tandems staan, dus je kunt ook met een groep(je) op pad. Op de site kun je boeken voor 2 personen. Mocht je met meer mensen op pad willen, neem dan even contact op. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Ik hou niet zo van tandems, kan ik ook mijn eigen fiets meenemen of een gewone fiets huren?

Voor iedereen die tandems een beetje eng vindt: geen punt! We hebben ook zijwieltjes. Er kan je niks gebeuren. Wij zien tandems als een fantastische ervaring die jullie waarschijnlijk dichter bij elkaar gaat brengen. Vandaar dat de tandem onderdeel is van het avontuur. We zullen wat instructies geven bij de start om ervoor te zorgen dat jullie er helemaal op voorbereid zijn. Zien jullie het echt niet zitten, stuur ons dan even een mailtje. Dan kijken we wat we kunnen doen.

Het weerbericht zegt dat het gaat regenen dit weekend, kan ik ook omboeken?

Wij houden het weerbericht zo goed mogelijk voor jullie in de gaten. Mochten wij het idee hebben dat jullie avontuur door het weer volledig in de soep gaat lopen, dan zullen we dat met jullie overleggen. Aangezien alle avonturen persoonlijk worden gemaakt en wij afspraken hebben met de locaties, zullen wij dit alleen doen voor echt ernstige voorspellingen. Voor een Hollands buitje zullen we jullie voorzien van poncho’s. Mocht je toch willen omboeken, dan gelden de regels uit onze algemene voorwaarden.

Ik zou graag mijn kind mee willen nemen, kan dat?

De tandems zijn volwassen fietsen en geschikt voor mensen vanaf ongeveer 1,50m. Afhankelijk van de leeftijd van het kind kunnen we voor kinderen het een en ander regelen. Het handigste is om hierover contact op te nemen.

Wordt er rekening gehouden met allergieën en wensen?

Bij het boeken van een avontuur wordt jullie gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Hier kunnen jullie eventuele wensen of allergieën invullen. Wij zullen er dan rekening mee houden bij het organiseren van het avontuur. Alle maaltijden zijn in ieder geval vegetarisch, om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Ik zou graag een wijziging in mijn boeking willen doorgeven, hoe kan ik dat het beste doen?

Wijzigingen kunnen het beste worden doorgegeven via mail of whatsapp. Aangezien wij elk avontuur persoonlijk organiseren, rekenen we voor sommige wijzigingen wat extra. In onze algemene voorwaarden kun je hier meer informatie over vinden.

Moet ik borg betalen?

Bij Spaak betaal je geen borg. Om er zeker van te zijn wie de fietsen huren, vragen we een kopie van je paspoort bij de start en je telefoonnummer. Zo kunnen we elkaar altijd vinden, mocht er iets gebeuren met de fiets(en).

Hoe zit het met 1,5m afstand houden?

Op een tandem zit je dicht bij elkaar, dus daar lukt afstand houden niet. Om die reden kun je alleen met iemand uit je eigen huishouden op de tandem zitten. Uiteraard is alle andere interactie bij Spaak wel mogelijk op afstand. Het uitlenen en innemen van de fiets, de instructies en alle activiteiten tijdens de stops zijn allemaal mogelijk op afstand.

Wat zijn verdere maatregelen van Spaak mbt Covid 19?

Vanaf 1 juni 2020 is boeken bij Spaak weer mogelijk. Zoals je begrijpt is het concept van Spaak wat verandert sinds de uitbraak van Covid 19. De avonturen voor groepen zijn van de website gehaald. Je kunt nu alleen op de tandem zitten met iemand uit je eigen huishouden.

De picknick benodigdheden zijn grotendeels wegwerp geworden (hoewel Spaak niet van afval houdt, is hier nu toch voor gekozen) . Een aantal kook-gereedschappen zoals een broodmes en flesopener lever je aan het einde van de toch in en deze worden dan grondig schoongemaakt. Dit is niet anders dan voorheen.

Net voor de tocht en bij het inleveren van de fiets worden de sturen, zadels, bellen en mandjes allemaal gereinigd.

Heb je vragen of twijfels met betrekking tot de veiligheid of aangescherpte regels? Je kunt altijd even een mailtje sturen, dan denken we met je mee.